Рівнянська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Положення про відділ

Дата: 27.05.2021 15:37
Кількість переглядів: 476

ПОЛОЖЕННЯ
про відділ соціального захисту населення виконавчого комітету Рівнянської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області

І.Загальні положення
1.1. Відділ соціального захисту населення Рівнянської сільської ради є структурним підрозділом сільської ради, має статус юридичної особи, який утворюється сільською радою, є підзвітним і підконтрольним сільській раді, що його утворила, підпорядковується сільському голові, секретарю сільської ради та заступнику сільського голови.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією і Законами України, Указами Президента України та Кабінету Міністрів У країни,наказами Міністерства соціальної політики ,Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», інших центральних органів виконавчої влади, розпорядженнями сільського голови, рішеннями сесій сільської ради та виконавчого комітету, а також Положенням про відділ.
1.3. Працівники відділу є посадовими особами та службовцями органу місцевого самоврядування.
1.4. Структура та чисельність відділу затверджується сільською радою.
1.5. Відділ соціального захисту очолює начальник відділу , який призначається на посаду і звільняється з посади сільським головою , в порядку визначеним чинним законодавством.
1.6. Працівники відділу призначаються на посади і звільняються з посади сільським головою , в порядку визначеним чинним законодавством.
1.7. При здійсненні своїх повноважень відділ соціального захисту взаємодіє з іншими відділами.
II. Завдання та функції.
2.1 Відділ реалізує комплексні програми здійснення заходів соціальної підтримки малозабезпечених верств населення, щодо поліпшення становища соціально вразливих верств населення, внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та сприяє в отриманні ними соціальних виплат та послуг за місцем проживання, перебування та подає сільському голові пропозиції з цих питань.
2.2 Здійснює прийом громадян, проведення співбесіди, прийняття документів, необхідних для призначення всіх видів соціальних допомог.
2.3 Інформує громадян щодо переліку документів, які необхідно надати для одержання допомоги, надає допомогу у заповненні заяви та декларації, інформує населення з питань призначення державних допомог та субсидій через засоби масової інформації.
2.4 Реєструє прийняті заяви та передає їх з повним пакетом документів до органу який перевіряє та нараховує виплати.
2.5 Забезпечує призначення державних допомог малозабезпеченим сім’ям та сім’ям з дітьми, інвалідам, призначення населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного палива.
2.6 Організовує і проводить консультації, здійснює розгляд звернень громадян, підприємств, установ і організацій з питань призначення державних допомог та субсидій, забезпечує вживання відповідних заходів до усунення причин, які викликають скарги.
2.7 Відділ є юридичною особою, має самостійний баланс, рахунки в органах Казначейства, печатку, власний бланк, є бюджетною установою та немає на меті одержання прибутку.
2.8 Організовує обслуговування громадян за місцем проживання через уповноважених осіб сільських рад, з питання прийому документів на всі види соціальних допомог по єдиній заяві, у тому числі організацію роботи «мобільних соціальних офісів».
2.9 Займається оформленням справи та візуванням її на комп”ютері.
2.10 Виконує завдання сільського голови і начальника відділу соціального захисту населення та інших вищих установ .
2.11 Аналізує стан та тенденції соціального розвитку у межах підвідомчих територій Рівнянської сільської ради та вживає заходів до усунення недоліків.
2.12 Бере участь у підготовці пропозицій до проектів програм соціально- економічного розвитку села та прилеглих територій розроблення та організація виконання комплексних програм та заходів щодо поліпшення становища соціально вразливих верств населення, внутрішньо переміщених осіб, сімей та громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах, та всебічне сприяння в отриманні ними соціальних виплат та послуг за місцем проживання, перебування.
2.13 Постійно інформує населення про стан здійснення визначених законом повноважень, виконує повноваження, делеговані органам місцевого самоврядування, вносить установленому порядку пропозиції щодо удосконалення роботи сільської ради у сфері соціального захисту населення.
2.14 Відділ соціального захисту для забезпечення надання медичних послуг населенню, на умовах міжмуніципального співробітництва може надавати субвенції Новоукраїнському міському бюджету для забезпечення діяльності Рівнянської ЛАЗПСМ та Новоукраїнської ЦРЛ.
2.15 Відділу соціального захисту підпорядковується комунальний Центр надання соціальних послуг виконавчого комітету Рівнянської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області.
2.16 Відділ соціального захисту координує роботу та є розпорядником коштів вищого рівня для комунального Центру надання соціальних послуг виконавчого комітету Рівнянської сільської ради та право його фінансувати в межах асигнувань передбачених бюджетом на відповідний бюджетний період.
III. Права
3.1 Представляти відділ в інших державних структурах з питань, що входять до компетенції відділу.
3.2 Вносити на розгляд начальнику відділу пропозиції з питань поліпшення соціального забезпечення населення, і соціального захисту малозахищених громадян, оранізації призначення соціальної допомоги.
3.3 Одержувати у встановленому порядку від інших структурних підрозділів, підприємств, установ і організацій інформацію та документи необхідні для виконання покладених на відділ завдань.
3.4 Здійснювати особистий прийом громадян з питань, що стосуються діяльності відділу та вживати заходи щодо своєчасного розгляду їх пропозицій, заяв, скарг.
IV. Структура відділу
4.1. Структуру відділу соціального захисту, штатну чисельність та положення про його структурні підрозділи затверджує сільська рада.
4.2. Працівників відділу призначає та звільняє з посад сільський голова у порядку, визначеному законодавством.
4.3. Посадові обов’язки працівників відділу визначаються посадовими інструкціями, які затверджуються начальником відділу.
4.4. Посадові обов’язки начальника відділу визначаються посадовою інструкцією, яку затверджує сільський голова.
4.5. Відділу підпорядковуються комунальний Центр надання соціальних послуг виконавчого комітету Рівнянської сільської ради.
4.6 Відділ соціального захисту населення підпорядковується та кординується сільським головою.
V. Відповідальність
Начальник та спеціалісти відділу соціального захисту населення несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну та кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством щодо :
5.1 Несумлінного виконання своїх службових обов’язків,
перевищень повноважень, порушення обмежень з проходженням державної служби, правил техніки безпеки.
5.2 Нешанобливого ставлення до громадян керівників і співробітників, недотримання культури спілкування, порушення норм етики поведінки державного службовця.
5.3 Неякісного або несвоєчасного виконання посадових обов’язків, бездіяльність або неналежне вирішення покладених на відділ завдань.
5.4 Неналежного виконання правил внутрішнього трудового розпорядку або дію чи вчинок , який може зашкодити інтересам управління чи негативно вплинути на репутацію.
5.5 Працівники Відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників, співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію сільської ради, її виконавчих органів та працівників.
Начальник відділу :
1. Здійснює керівництво діяльності Відділу, несе персональну відповідальність за виконання покладених на відділ завдань, визначає ступінь відповідальності працівників.
2. Розробляє та подає на затвердження відповідно до діючого законодавства положення про структурний підрозділ, функціональні обов'язки його працівників.
3. Розпоряджається коштами у межах затвердженого кошторису витрат на утримання Відділу.
4. Видає у межах своєї компетенції накази, організовує і контролює їх виконання.
5. Готує пропозиції стосовно вдосконалення нормативно-правової бази з питань, що належать до його компетенції, і вносить їх в установленому порядку на розгляд сесії ради, виконавчого комітету, сільського голови.
6. Забезпечує облік осіб, які звертаються до Відділу , сприяє в оформленні документів цим особам.
7. Визначає напрямки діяльності, шляхи вдосконалення й підвищення ефективності роботи Відділу.
Секретар
Лариса БІЛЯК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь