Рівнянська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Земельну ділянку вартістю понад 17 млн грн повернуто державі

Дата: 18.08.2021 08:42
Кількість переглядів: 666

 

Земельну ділянку вартістю понад 17 млн грн повернуто державі

Державними інспекторами Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області за поданням Новоукраїнської окружної прокуратури проведено перевірку дотримання вимог земельного законодавства під час використання угідь земельних ділянок, що розташовані за межами Фурманівської сільської ради Новоукраїнського району.

Під час перевірки виявлено, що сільськогосподарське підприємство в порушення умов договору оренди використовувало земельну ділянку – пасовище площею майже 25,5 га для вирощування сільськогосподарських культур, зокрема гороху, кукурудзи та соняшника. Відповідно до статті 55 Кодексу України про адміністративні правопорушення нараховано штраф у сумі 255 грн. Матеріали перевірки були передані до прокуратури з метою подальшого реагування.

У результаті вжиття вказаних заходів прокурорського реагування, рішенням господарського суду Кіровоградської області задоволено позовні вимоги прокурора та розірвано договір оренди землі, укладений між Головним управління Держгеокадастру у Кіровоградській області й даним сільгосппідприємством. Судом встановлено, що така діяльність призводить до погіршення якості та виснаження земельної ділянки, як наслідок – може стати причиною неможливості її використання для визначених законодавством цілей. Отже, земельну ділянку повернуто державі, її вартість становить понад 17 млн гривень.

 

Пресслужба ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь