Рівнянська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Експертне опитування: формуємо регіональне замовлення на підготовку робітничих кадрів

Дата: 27.08.2021 13:19
Кількість переглядів: 639

Експертне опитування: формуємо регіональне замовлення на підготовку робітничих кадрів

 

Європейським Союзом та його державами-членами Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні реалізується спільна програма «EU4Skills: кращі навички для сучасної України». Програма підтримує реформу освіти з метою зробити навчання таким, що відповідає вимогам ринку праці, та допомогти молоді і дорослим реалізувати власний потенціал.

Програма має три компоненти, у тому числі компонентПідвищення ефективності реформи професійно-технічної освіти. В його рамках досліджуються потреби ринку праці (у контексті професійно-технічної освіти).

До реалізації заходів програми долучена державна служба зайнятості – в 10 регіонах, у тому числі в Кіровоградській області, реалізується пілотний проєкт з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів.

До основних складових проєкту належать вибіркове опитування роботодавців щодо професійної структури кадрів, поточних та перспективних потреб у працівниках (за професіями, кваліфікаціями), опитування випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що навчались у рамках регіонального замовлення, та експертне опитування щодо перспектив розвитку видів економічної діяльності області з найбільшою кількістю зайнятих, нових професій/кваліфікацій та їх потреби у розрізі кількісних та якісних показників (робота експертних фокус-груп).

Перші дві вказані складові проєкту вже реалізовані.

Розпочата робота щодо проведення експертних опитувань.

За статистичними даними визначено 10 галузей, в яких в області задіяна найбільша кількість найманих працівників. Утворено дві експертні групи в галузях сільського господарства та переробної промисловості (в секторі сільськогосподарського машинобудування).

Для роботи в групах в якості експертів залучаються керівники установ, організацій, підприємств, ейчари, працівники кадрових служб, представники наукових установ, профільних профспілкових організацій.

Варто зазначити, що метою проведення обстеження регіонального ринку праці є підготовка комплексного звіту щодо стану та тенденцій розвитку регіонального ринку праці, його професійної структури, поточної та перспективної потреби області в працівниках у професійному/кваліфікаційному розрізі.

Результати обстеження будуть спрямовані, серед іншого, на підготування пропозицій, рекомендацій щодо формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь