Рівнянська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Які додаткові гарантії передбачені при застосуванні праці осіб з інвалідністю?

Дата: 29.11.2021 15:38
Кількість переглядів: 224

Які додаткові гарантії передбачені при застосуванні праці осіб з інвалідністю?

 

Відповідно до статті 14 Закону України “Про зайнятість населення”, однією з категорій громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, є особи з інвалідністю. Такі додаткові гарантії забезпечуються, у тому числі:

встановленням для роботодавців нормативу працевлаштування інвалідів;

наданням роботодавцям дотацій за рахунок коштів Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю на створення спеціальних робочих місць для осіб з інвалідністю;

компенсацією роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування при працевлаштуванні осіб з інвалідністю.

Встановлення нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю передбачено Законом України “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні” – для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських об’єднань осіб з інвалідністю, фізичних осіб, які використовують найману працю, установлюється норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у розмірі 4% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, – у кількості 1-го робочого місця. Роботодавці самостійно розраховують кількість робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю відповідно до вказаного нормативу, забезпечують їх працевлаштування, звітують про таке працевлаштування.

При вирішенні питання працевлаштування осіб з інвалідністю роботодавці мають право на одержання від державної служби зайнятості безоплатно консультацій з цих питань та подавати до місцевих центрів зайнятості форми звітності № 3-ПН “Інформація про попит на робочу силу (вакансії)” для добору осіб з інвалідністю.

З інформацією щодо питань працевлаштування осіб з інвалідністю є можливість ознайомитись на вебсторінці Державного центру зайнятості у розділі “Громадянам” – “Людям з інвалідністю”.

Більш детально за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/lyudyam-z-invalidnistyuФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь