Рівнянська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Яким категоріям громадян може бути надана допомога по частковому безробіттю?

Дата: 13.09.2022 19:43
Кількість переглядів: 130

Яким категоріям громадян може бути надана допомога по частковому безробіттю?

 

На початку нагадаємо, що раніше питання надання допомоги по частковому безробіттю регулювались статтями 47, 47-1 Закону України Про зайнятість населення та низкою підзаконних актів.  Законом України “Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану” (набрав чинності 07.05.2022) були внесено зміни до Закону України “Про зайнятість населення” - статтю 47 Допомога по частковому безробіттю викладено в новій редакції. В цій новій статті обєднані два різновиди допомоги. Також постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 702 (набрала чинності 24.06.2022) затверджено новий Порядок надання допомоги по частковому безробіттю.

Щодо відповіді на вказане питання зазначаємо, що допомога по частковому безробіттю це вид державної підтримки застрахованих осіб. Під такими особами маються на увазі:

  • наймані працівники, які перебувають у трудових відносинах з роботодавцями;
  • фізичні особи — підприємці (мають право на допомогу відносно себе. У разі якщо вони застосовують найману працю, їх працівникам також гарантується отримання допомоги).

Працівники мають право на допомогу у разі втрати ними частини заробітної плати у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг) з причин економічного, технологічного характеру, виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного або воєнного стану, встановлення карантину. Підприємці мають право на допомогу у разі втрати ними частини доходу (за аналогічних обставин).

Примітка. На нашій сторінці вже було розпочато висвітлення питань нового порядку надання допомоги по частковому безробіттю. Цим матеріалом продовжується вказана тематика. Крім того, звертаємо увагу, що ознайомитись з інформацією щодо допомоги можна на вебсторінці Державного центру зайнятості.

https://www.dcz.gov.ua/storinka/dopomoga-po-chastkovomu-bezrobittyu-0


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь