Рівнянська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чи передбачена відповідальність роботодавців за вчинення мобінгу щодо працівників?

Дата: 06.01.2023 13:28
Кількість переглядів: 98

Чи передбачена відповідальність роботодавців за вчинення мобінгу щодо працівників?

 

Так, передбачена.

Нагадаємо, що з 11 грудня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню)». Серед іншого, змінами, внесеними до Кодексу законів про працю України, визначено, що є мобінгом (цькуванням) працівників. Детальніше тут http://surl.li/efgfs

З 23 грудня 2022 року набрав чинності Закон України від 1 грудня 2022 року                      № 2806-IX «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню)» http://surl.li/efggk. Цим Законом доповнено вказаний Кодекс статтею 173-5, яка передбачає відповідальність фізичних осіб-підприємців, які застосовують найману працю, та посадових осіб за вчинення мобінгу працівників. Передбачено накладення штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 400 грн) або застосування громадських робіт на строк до 40 годин.

Водночас передбачена і відповідальність громадян (працівників), які вчиняють мобінг. Це штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700 грн) або громадські роботи на строк до 30 годин.

Більш сувора відповідальність передбачена за мобінг, вчинений групою осіб або особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке порушення.

Є питання, що стосуються сфери зайнятості? Звертайтеся до обласного центру зайнятості, філій чи їх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або телефонуйте на «гарячу лінію» обласного центру зайнятості  https://cutt.ly/HMAUMJQ


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь