Рівнянська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звільнення ВПО в односторонньому порядку: понад 370 переселенців розірвали трудові договори із роботодавцями

Дата: 15.02.2023 13:46
Кількість переглядів: 90

Звільнення ВПО в односторонньому порядку: понад 370 переселенців розірвали трудові договори із роботодавцями

 

З початку введення воєнного стану, чимало людей через активні бойові дії  покинули власні домівки, постійну роботу та переїхали на інші території.   Звісно серед першочергових завдань громадян працездатного віку – знайти роботу, яка б дала можливість утримувати сім'ю на новому місці проживання.

Та не всі з них встигли припинити трудові відносини з роботодавцем за попереднім місцем проживання, що стає перешкодою для отримання державних соціальних послуг, у т.ч. і від Державної служби зайнятості, розпочати трудові відносини з іншими роботодавцями тощо.

Наразі внутрішньо переміщені особи можуть припинити трудові відносини з роботодавцями в односторонньому порядку, подавши до служби зайнятості заяву на ім'я роботодавця.

У свою чергу, центр зайнятості повідомить роботодавця, територіальні органи Пенсійного фонду України та Державної податкової служби України. Датою звільнення вважатиметься день, наступний за днем подання такої заяви.

На сьогодні за сприяння Державної служби зайнятості 372 переселенця розірвали трудові договори із роботодавцями на попередньому місці проживання, територіях, яких торкнулися бойові дії.

Слід зазначити, якщо ви у пошуку роботи, є декілька шляхів:

-  безпосереднє звернення до найближчого центру зайнятості або філії за місцем вашого перебування. Контакти тут https://cutt.ly/oJ8G2q9

-  через регіональний вебресурс Державної служби зайнятості «Єдине соціальне середовище зайнятості» за посиланням https://cutt.ly/jXhYrFW

-  через чат-бот Державної служби зайнятості у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot, де щоденно оновлюється інформація про вакансії за регіоном або галуззю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь