Рівнянська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чи потрібен дозвіл для застосування праці іноземного гіг-спеціаліста?

Дата: 15.02.2023 15:14
Кількість переглядів: 75

Чи потрібен дозвіл для застосування праці іноземного гіг-спеціаліста?

 

На час воєнного стану не потрібен.

Нагадаємо, що Законом України “Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні” (набрав чинності 14 березня 2021 року) внесені зміни, зокрема, до статті 42 Закону України Про зайнятість населення. Було визначено, що резидент Дія Сіті може отримувати роботи (послуги), які виконуються (надаються) іноземцями та особами без громадянства за гіг-контрактами, без отримання дозволу Державної служби зайнятості. Резидент Дія Сіті може добровільно отримати дозвіл на гіг-спеціаліста у порядку, визначеному Законом України Про зайнятість населення.

Законом України “Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном” (набрав чинності 15 жовтня 2022 року), серед іншого, теж внесені зміни до статті 42 Закону України “Про зайнятість населення” – вищевказані положення щодо іноземних гіг-спеціалістів були виключені.

Пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2023 року № 68 (набрала чинності 28 січня 2023 року) установлено, що під час воєнного стану резиденти Дія Сіті можуть отримувати роботи (послуги), які виконуються (надаються) гіг-спеціалістами з числа іноземців та осіб без громадянства за гіг-контрактами, без отримання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні.

Звертаємо увагу, що вказаною постановою затверджено також форми заяв, що подаються роботодавцями до регіонального центру зайнятості для отримання (внесення змін, продовження строку дії) дозволу на застосування праці іноземців. Ці заяви передбачають зазначення інформації, що іноземець належить до категорії гіг-спеціаліста.

Постанова Кабінету Міністрів України від 24 січня 2023 року № 68 можна на парламентській вебсторінці за посиланням http://surl.li/eqifb

Є питання щодо застосування в Україні праці іноземців та осіб без громадянства, надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном? Телефонуйте за номером (0522) 32 28 41.

Виникають інші питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до обласного центру зайнятості, філій чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або телефонуйте на «гарячу лінію» обласного центру зайнятості https://cutt.ly/HMAUMJQ

Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь