Рівнянська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Компенсація роботодавцю за працевлаштування безробітних: які зміни відбулися у законодавстві?

Дата: 20.02.2023 10:35
Кількість переглядів: 96

Компенсація роботодавцю за працевлаштування безробітних: які зміни відбулися у законодавстві?

 

Нагадаємо, що Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці” (далі – Закон про зміни), серед іншого, внесені зміни до Закону України “Про зайнятість населення”. Основна частина положень Закону про зміни набрала чинності 29 жовтня 2022 року, частина – 29 січня 2023 року, окремі зміни наберуть чинності 29 квітня 2023 року.

Суттєві зміни вносяться до блоку питань, що регулює надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування безробітних.

Постановою Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року № 124 (набрала чинності 16 лютого 2023 року) затверджено Порядок надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних. Окремі норми вказаного Порядку (як і Закону про зміни) наберуть чинності 29 квітня 2023 року.

Також зазначаємо, що постановою № 124 не визнано такими, що втратили чинність, урядові постанови, які прийняті на виконання попередніх редакцій  Закону України “Про зайнятість населення” (у частині аналогічних компенсацій роботодавцям). Це пов’язано з тим, що перехідними положеннями Закону про зміни передбачено, що суб’єктам господарювання, яким на день набрання чинності цим Законом призначено компенсації, їх виплата здійснюється з дотриманням умов, передбачених законодавством, що діяло до дня набрання ним чинності.

Постанова Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року № 124 на урядовій вебсторінці http://surl.li/ewmka

Ви роботодавець і працевлаштовуєте безробітних громадян? Вам на допомогу державна програма! Виникають питання щодо отримання компенсації? Звертайтеся до обласного центру зайнятості, філій чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або телефонуйте. Контакти тут http://surl.li/emipw

Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь