Рівнянська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт сільського голови за 2022 рік

Дата: 20.03.2023 15:26
Кількість переглядів: 525

Війна в Україні раптово та безжалісно змінила все наше життя… Ми не обирали цю долю – війна сама зайшла у наш дім.  По кілька разів на день кожен із нас чує сигнали повітряної тривоги. Ми навчились зустрічати кожен новий день із вдячністю, дякувати Богу і ЗСУ за кожен ранок і кожен прожитий день. 2022  рік став непростим, адже повномасштабна війна внесла свої корективи й у роботу органів місцевого самоврядування. Ми зіштовхнулися із викликами, які були пов’язані як із необхідністю оперативної організації оборони своїх території, так і потоком внутрішньо переміщених осіб, які масово почали виїжджати до більш безпечних територій. І попри цей складний час з упевненістю можу сказати, що у нашій територіальній громаді відбулося чимало змін та подій.

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну по Рівнянській територіальній громаді станом на 01.03.2023 року зареєстровано 1050  внутрішньо переміщених осіб, які стали на облік після 24 лютого 2022 року. Транзитом чи тимчасово розміщеними особами стали 713, з них: 158 – це діти.

Серед внутрішньо переміщених осіб:

  • 68 осіб з інвалідністю,
  • 394 пенсіонерів,
  • 189 багатодітних сімей,
  • 2 сім’ї – опікунів.

Для створення належних умов проживання та забезпечення прав, базових потреб внутрішньо переміщених осіб залучаються громадські та міжнародні організації, такі як:  «ЮНІСЕФ» та «Червоний Хрест», «Десяте квітня», а також місцеві підприємці та люди, які не байдужі, завжди готові прийти на допомогу і підтримати. Внутрішньо переміщеним особам надається матеріальна, психологічна та  гуманітарна допомога, продуктові та гігієнічні набори, дитячий й підлітковий одяг та дитячі підгузки, дитяче харчування, канцелярське приладдя, ковдри, подушки, матраци, обігрівачі та теплові вентилятори, мікрохвильові печі та скороварки.

В нелегкий для України час, коли весь світ єднається у відчайдушній боротьбі з російською агресією, небайдужі жителі сіл, працівники сільської ради та старостатів роблять все, щоб допомогти тим, хто нас боронить від ворога, тим, кому завдячуємо свободою і можливістю бути вільними. За 2022 рік спільними зусиллями було придбано:

  • 18 рацій
  • 6 компасів
  • 1 бронежилет
  • 7 розгрузок
  • 2 біноклі
  • 6 сонячних батарей
  • 1 тепловізор
  • 1 РПС
  • 11 телефонів
  • 6 павербанків
  • 4 пластини для бронежилета
  • 20 пар взуття для захисників
  • 30 л. мастила для зброї
  • 4 спальні мішки
  • Лопати, топорища, сокири, кирки
  • 15 горілок та газові балони
  • Ліки та антисептичні засоби

Загалом за 2022 рік лише працівниками сільської ради та відділів було зібрано понад 100 тис. грн., які були спрямовані на придбання всього необхідного для наших оборонців. Також намагаємося не залишати поза увагою захисників, які приїздять на короткий відпочинок до рідних домівок, надаємо підтримуючі продуктові набори, гігієнічні приладдя, по мірі можливості ліки та антисептичні засоби. Жодного, хто б не звернувся до сільської ради, не оминули увагою та надали допомогу, пораду, сприяли оформленню потрібних документів чи вирішення нагальних проблем.

Окрім цього, значну допомогу надавали і продовжують надавати сільгосптоваровиробники: кошти, паливо, будівельні матеріали, техніку, продукцію, необхідне для будівництва блок-постів, пунктів спостережень, інших захисних споруд.

Важливою була і є підтримка областей, які деокуповані. Для Херсонської, Харківської областей було зібрано силою наших підприємців та сільської ради гуманітарний вантаж, який складався з будівельних матеріалів, продуктів харчування, предметів першої необхідності.

Нажаль, протягом 2022-2023 року були сумні звістки про втрати 7 захисників нашої громади. Щиро співчуваємо родинам загиблих та не залишаємо поза увагою членів їхніх родин.

       Протягом  2022 року відбулося  9 засідань сесій Рівнянської сільської ради VIII скликання, під час   яких було розглянуто 262 питання порядку денного та прийнято відповідні рішення, прийнято 6 місцевих цільових програм та внесено зміни і доповнення  до 11 програм, які були затверджені в 2021 році.  Станом на 01.01.2023 року на території ради реалізовуються  цільові програми, зокрема: «Стратегія розвитку Рівнянської територіальної громади  Новоукраїнського району Кіровоградської області до 2027 року»,  «Програма підтримки самозабезпечення Рівнянської територіальної громади харчовими продуктами на 2022-2024 роки «Сади Перемоги», «Програма соціально-економічного розвитку Рівнянської територіальної громади на 2023 рік », «Програма соціального захисту населення», «Програма роботи з обдарованою молоддю», «Програма «Шкільний автобус», «Програма розвитку житлово-комунального господарства», «Програма «Фізичне виховання – здоров’я  нації на 2023 рік », «Програма «Військова служба по призову та за контрактом», «Програма профілактики злочинності  і правопорушень», «Програма цивільного захисту», «Програма «Профілактика рецидивної злочинності та правопорушень», «Програма оздоровлення та відпочинку дітей», «Програма підтримки учасників антитерористичної операції (операції  Об’єднаних сил) та членів їх сімей», «Правила благоустрою  території населених пунктів Рівнянської сільської ради», «Програма «Доступна медицина», «Програма надання населенню медичних послуг понад обсяг,  передбачений програмою державних гарантій медичного обслуговування населення», «Програма протиепізоотичних заходів по боротьбі з африканською чумою  свиней», «Соціальна програма забезпечення рівних прав та можливостей  жінок та чоловіків», «Програми розвитку житлово – комунального господарства комунального підприємства «Рівнянське сільське комунальне підприємство» Рівнянської сільської ради на 2023 рік».

     Протягом 2022 року проведено 14 засідань виконавчого комітету  та прийнято 110 рішень. Рівнянською сільською радою видано: нотаріально-посвідчених документів – 190, актів цивільного стану - 140, довідки, характеристики – 1655 та 90 актів обстеження матеріально-побутових умов проживання громадян.

     Загальна кількість звернень, що надійшли до сільської ради, складає   157 заяв, що на 200 звернень менше, в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

На особистий прийом до сільського голови надійшло 92 звернення, через вищі органи влади - 65 звернень.

     Із загальної кількості звернень за змістом порушених громадянами питань найбільше стосувалося соціального захисту населення (надання матеріальної допомоги на лікування та поховання), які  склали загальну цифру-92  звернення,  виділена сума коштів становить  387 200 (триста вісімдесят сім тисяч двісті) гривень.

     Усі звернення, що надходили до сільської ради, були розглянуті у визначені законодавством терміни, заявникам були направлені вичерпні відповіді та вжито відповідних заходів.

     

Забезпечення надання якісних соціальних послуг, прийом документів для призначення різних видів державних соціальних допомог, житлових субсидій та пільг здійснюється  за допомогою  ПК "Соціальна громада".

Відділом соціального захисту населення Рівнянської сільської ради  та старостатами за 2022 рік  було прийнято від громадян та передано на опрацювання – 1560  заяв-звернень:  на житлову субсидію  -  302 , на державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям - 451, на   допомогу на дітей одиноким матерям – 65, на державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю -  29, на тверде паливо  педагогічним працівникам-пенсіонерам -  38, на тверде паливо  медичним працівникам-пенсіонерам – 36, на тверде паливо  учасникам б/дій АТО-56, на тверде паливо учасникам б/д в Афганістані  - 23, на  тверде паливо  учасникам Другої світової війни - 16, на тверде паливо  інвалідам   Другої світової війни - 3, на тверде паливо  ліквідаторам Чорнобильської ЧАЕС– 27,

на тимчасову  державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла  загального   пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату - 16, на допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях  - 14, на допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами  - 42  , на допомога при народженні дитини  - 48 , на допомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування - 24, компенсацію на пакунок  «Малюка»  - 35, на  тимчасову державну допомогу дітям (несплата аліментів) - 5, на тверде паливо та скраплений газ багатодітним сім’ям  - 38, на соціальну допомогу на дітей–сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування –44, допомогу на догляд за особою з інвалідністю чи внаслідок психічного розладу  -  27.

Станом на 31.12.2022 року  взято на  облік та видано довідки  535 внутрішньо переміщеним  особам, зареєструвалися самостійно через ДІЮ - 96 осіб  та  оформлено щомісячну допомогу на проживання - 535 внутрішньо переміщеним особам, також надається допомога в оформленні раніше отриманих виплат, переведення їхніх особових справ за місцем проживання.

Проведено  6 засідань постійної комісії   з питань освіти , культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення , де було розглянуто  заяви на лікування, поховання, вирішення матеріально-побутових питань  та   подано на затвердження сесії, здійснено виплати за рахунок коштів сільського  бюджету:

На лікування  особам з інвалідністю -  12000,00 грн.

На лікування   онкохворим громадянам  - 28000,00 грн.

На лікування  громадян з іншими захворюваннями  - 21000,00 грн.

На придбання дров малозабезпеченим сім’ям - 4000,00 грн.

На поховання  одиноких осіб - 15000,00 грн.

На вирішення матеріальних питань  –  4000,00 грн.

На допомогу в зв’язку з пожежею  –  20000,00 грн.

Допомога сім’ям безвісти зниклих учасників б/дій  –  4000,00 грн.

Допомога на лікування пораненим, травмованим учасникам б/дій – 95000,00 грн.

На  поховання  учасників бойових дій  -  60000,00 грн.

 Виплати до пам’ятних дат:

До 15 лютого, Дня  вшанування учасників бойових дій на території інших держав, учасникам б/дій в  Афганістані  -19000,00 грн.

До 15 лютого, Дня  вшанування учасників бойових дій на території інших держав сім’ям загиблих в Афганістані -  10500,00 грн.

До 9 травня, Дня пам’яті та примирення, учасникам, вдовам та інвалідам Другої світової війни- 30500,00 грн.

До 9 травня, Дня пам’яті та примирення, сім’ям загиблих учасників б/дій - 6000,00 грн.

До 24 серпня, Дня Незалежності України, сім’ям загиблих  учасників б/дій  -  6000,00 грн.

До 3 грудня, Міжнародного Дня людей з інвалідністю (дітям з інвалідністю) –17500,00 грн.

До Дня народження на 90 і 99-річчя  -  2000,00 грн.

До 14 грудня, Дня вшанування  учасників  ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  –  40000,00 грн.

Виплачено щомісячну стипендію ветеранам Другої світової війни, яким виповнилося 90 і більше років - 3600,00 грн.

Виплата компенсації на придбання твердого палива  ветерану війни  –  3117,68 грн.

Відповідно до Постанови КМУ від 23.09.2020р. №859 «Про виплату компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі»     -  91015,47 грн.

Придбання живих квітів та корзин до пам’ятних дат   -  500,00 грн.

До 19 грудня, Дня святого Миколая,  пільговим категоріям дітей закуплено  новорічні подарунки на суму  –  11000,00 грн.

Забезпечено продуктовими наборами до 9 травня учасникам, вдовам та інвалідам  Другої світової війни   - 30 осіб.

29 осіб з інвалідністю звернулося для постановки на обік  та забезпечення протезно-ортопедичними виробами, технічними засобами та ортопедичним взуттям, надано допомогу в виборі технічних засобів, оформлено  заявки-направлення та надіслано  на заводи для їх  виготовлення.

Спеціалістами відділу соціального захисту населення взято участь у 12 онлайн – семінарах та  онлайн –навчанні.

Соціальний захист – це сама складна ділянка в роботі місцевого самоврядування, робота з незахищеними, вразливими верствами населення. Багато робочого часу витрачається на прийом громадян, вислуховування їхніх проблем, роз’яснення, консультації. Проводиться інформування населення через засоби масової інформації в соціальній мережі.  Кожне звернення громадян  не залишається без розгляду,  кожному надається  інформація про їхні можливості на отримання соціальних допомог, пільг та виплат.

Надання соціальних послуг особам  похилого віку, одиноким і інвалідам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, соціальні послуги особам/сім'ям, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги за місцем проживання – головне завдання Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг», в якій функціонують структурні підрозділи: відділення соціальної допомоги вдома та відділ соціальної роботи.

У Відділі соціальної допомоги вдома за 2022 рік отримували соціальні послуги 111 осіб,  які не здатні до самообслуговування, втратили частково або повністю рухову активність і потребують сторонньої допомоги – 20 осіб та 91 - особа похилого віку, з них: 1 – ВПО, 25 – одинокі громадяни, 7 осіб – на платній основі, 1 особа - на диференційованій оплаті.  Було припинено надання соціальних послуг у зв’язку зі смертю чи зміною постійного місця проживання – 21 отримувачу соціальної послуги. Також - 3 особам з числа ВПО, які потребували стаціонарного догляду, було надано допомогу у оформленні пакету документів та супроводжено до Власівського пансіонату для ветеранів війни та праці. На базі відділу діє пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації, послугами якого скористалися – 6 осіб. Соціальну послугу «Догляд вдома» надають 18 соціальних робітників, які за рік здійснили  18567 відвідувань з наданням необхідної допомоги отримувачам послуг.  В середньому навантаження на одного робітника  -   6 осіб. Для підтримки осіб з інвалідністю  було надано гуманітарну допомогу у розмірі 3 тисячі гривень.   На всіх громадян, що отримують соціальну послугу, у відділі ведуться особові справи, визначаються індивідуальні потреби особи, складаються індивідуальні плани, укладається договір про надання соціальних послуг.  Відповідно до Статуту КУ,  згідно річного плану роботи та з метою перевірки якості надання соціальних послуг та моніторингу потреб  здійснюються виїзди по всій території  Рівнянської громади та Ганнівської ОТГ.  Фахівцями установи здійснено   21 перевірку роботи соціальних робітників, відвідано  156 разів  отримувачів соціальних послуг та складено відповідні акти. Робота відділу періодично висвітлюється на сторінці Центру у мережі Фейсбук.

Щодо роботи відділу соціальної роботи, для надання соціальних послуг особам/сім'ям, які перебувають у складних життєвих обставинах та не можуть самостійно їх подолати.     

За звітний період комунальною установою  організовано  22 зустрічі громадян з юристом Голованівського міського центру з надання безоплатної вторинної допомоги  по вирішанню різних правових питань. Рішенням Виконавчого комітету Рівнянської сільської ради від 03.06.2022року № 45, визначено КУ «ЦНСП» відповідальною за облік благодійної та  гуманітарної допомоги.

 Спільно з     БФ « Лікарі без кордонів»  проведено 8 тренінгів з родинами військових та ВПО. Створено психологічну групу для підтримки ВПО, до якої надійшло  - 145 звернень та надані необхідні послуги. Працівниками  установи було надано допомогу в оформленні грошової виплати 84 багатодітним  сім’ям та сім’ям, де виховуються діти з інвалідністю від « ЮНІСЕФ – українцям : програма грошової допомоги Спільно». Також за сприяння Кіровоградського обласного центру соціальних служб КУ «ЦНСП» взято участь в гуманітарній програмі від ЮНІСЕФ з метою посилення системи захисту прав дітей та отримано 5 ноутбуків та 5 планшетів.  

У відділі  отримали соціальні послуги такі категорії груп населення: багатодітні сім'ї – 142;  одинокі матері – 58;  сім’ї, в яких виховуються діти-інваліди – 34;  сім’ї опікунів/піклувальників  – 23; прийомні сім’ї – 2; дитячий будинок сімейного типу – 3; патронатна сім'я -  1.  За звітній період до відділу надійшло 272 повідомлення (з них ВПО – 183), по яких здійснено виїзди в сім'ї  та складено  акти оцінки потреб,  виявлено 55 сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах  (з них ВПО – 7).   Під соціальним супроводом перебували: сімей СЖО – 55; сімей опікунів -7; ДБСТ та ПС – 5; патронатна сім’я -1. Припинено надання соціальної послуги соціального супроводу 21 сім’ї/особі в зв’язку з подоланням складних життєвих обставин. У 66 сім’ях  перевірено цільове використання державної допомоги при народженні дитини та складено відповідні акти.   Сім’ям/особам, які отримували в установі соціальні послуги надано 1104 заходи та складено 310 актів обстеження.  Надано 5 послуг  екстреного (кризового) втручання  особам із числа ВПО.  З метою запобігання раннього соціального сирітства було влаштовано до  КЗ  «Кіровоградського обласного соціального центру матері і дитини»  одну родину. 

На належному рівні працює і Служба у справах дітей виконавчого комітету Рівнянської сільської ради. Кількість дітей, якими опікується служба – 1784 особи. Перебувають на первинному обліку станом на 01.01.2023 р – 68 дітей. Поставлено на облік в період з 01.02.2022 р – 7 осіб. Притягнуто до відповідальності за ст. 184 КпАП України – 3 особи. Мають статус діти-сироти – 5 осіб, позбавлені батьківського піклування – 2 особи. Наразі подано на позбавлення батьківських прав справи на 2 осіб. Службою у справах дітей проведено 10 засідань  комісій із захисту прав дітей, знято з первинного обліку – 9 осіб, розглянуто звернень – 32, з них позитивно вирішені – 32. Службою проведено 12 рейдів, виявлено сім’ї зі складними сімейними обставинами – 11. За результатами перевірок за місцем проживання обстеження житлово-побутових умов складено 67 акти. Загалом на обліку СЖО перебувають 45 сімей.

Також службою у справах дітей поставлено на соціальний квартирний облік  95 дітей.

        

Освітній процес в громаді забезпечується 7 закладами загальної середньої освіти (4 опорні заклади та 3 філії) та 7 закладами дошкільної освіти. Порівняно з 2021 роком, у одній філії (Семенастівська філія Іванівського ліцею) було призупинено освітній процес у зв’язку з відсутністю учнів у закладі. У Рівнянській громаді діє 20 закладів культури: 6 Будинків культури,  4 сільських клуби, 9 сільських бібліотек та 1 музична школа. 

Для виправлення мовних вад у дітей дошкільного та шкільного віку учителем-логопедом проводяться корекційно-логопедичні заняття.

Влітку 2022 року заклади освіти та культури громади взяли участь у обласному конкурсі об’єктів у стилі стріт-арт. Організатори конкурсу відмітили надзвичайно талановиті та оригінальні композиції, які неможливо порівняти і визначити серед них кращі. Тому було прийнято рішення надати сертифікати усім учасникам конкурсу, а чотири роботи від митців громади увійшли до відеоролика стріт-арт об’єктів територіальних громад Кіровоградської області.

 Протягом літа 2022 року відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту ініціював надання допомоги від міжнародної гуманітарної організації «World Central Kitchen» для внутрішньо переміщених осіб, що проживають на території громади.

У грудні 2022 року  за рахунок коштів субвенції з державного бюджету при здійсненні співфінансування з сільського бюджету у сумі 720 000 грн. було придбано шкільний автобус для забезпечення регулярного перевезення учасників освітнього процесу до навчального закладу.

У 2022 році на галузь «Освіта» та галузь «Культура»  було передбачено 73954,1 тис. грн., з них: за рахунок освітньої субвенції 32525,8 тис.грн. (на оплату праці педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів). Протягом року виплачувалася повністю надбавка за престижність праці педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти громади в розмірі 30%, педагогічним працівникам дошкільних закладів освіти в розмірі 20%, за березень-вересень 2022 року в розмірі 5%, доплата за роботу в інклюзивних класах здійснювалась  в розмірі 20 %, допомога на оздоровлення всім працівникам соціально-культурної сфери виплачена в розмірі посадового окладу разом з відпускними. До Дня працівника освіти було виплачено грошову винагороду у розмірі посадового окладу педагогічним працівникам закладів освіти. До Дня працівника культури всім працівникам культури було виплачено премію.

         У кінці року, по наслідках роботи за 2022 рік всім працівникам соціально-культурної сфери було виплачено премії. До  новорічних свят було придбано для кожного вихованця закладу дошкільної освіти новорічні подарунки.

         За 2022 рік  по Рівнянській території було використано  кошти, а саме на:

  • облаштування найпростіших укриттів - 45,3 тис.грн.
  • придбання будматеріалів та проведення поточних ремонтів  закладів - 1913,2 тис.грн., із них за рахунок залишку освітньої субвенції 2021 року - 1140,2 тис. грн., та за кошти міжнародних організацій - 219,4 тис.грн.
  • придбання та ремонт генераторів - 105,0 тис.грн., в тому числі за рахунок залишку освітньої субвенції - 60,0 тис.грн.
  • встановлення пожежної сигналізації за рахунок залишку освітньої субвенції в Рівнянському ліцеї № 5 - 428,0 тис.грн.
  • придбання паливно-мастильних матеріалів, запчастин та поточний ремонт шкільного автобуса - 313,0 тис. грн.
  • придбання бензину на генератори - 25,0 тис. грн.
  • придбання офісної та комп’ютерної техніки - 122,5 тис.грн., в тому числі за рахунок освітньої субвенції - 22,3 тис.грн.
  • придбання обладнання для зовнішніх та внутрішніх  тепло-, водо, електро- мереж - 72,9 тис. грн.
  • придбання дров - 79,6 тис. грн.
  • придбання медикаментів, дезінфікуючих та миючих засобів - 35,0 тис. грн.

 Всього по Рівнянській території - 3139,5 тис.грн.

         По Іванівській території було використано  кошти, а саме на:

  • облаштування найпростіших укриттів - 36,4 тис.грн.
  • придбання будматеріалів та проведення поточних ремонтів  закладів - 199,6 тис. грн., в тому числі за рахунок залишку освітньої субвенції - 88,4 тис.грн. та за кошти міжнародних організацій - 109,7 тис.грн.
  • придбання паливно-мастильних матеріалів, запчастин та поточний ремонт шкільного автобуса - 308,6 тис. грн.
  • придбання бензину на генератори - 25,0 тис. грн.
  • придбання дров - 19,9 тис. грн.
  • придбання обладнання для зовнішніх та внутрішніх  тепло-, водо, електро- мереж - 5,9 тис.грн.
  • придбання медикаментів, дезінфікуючих та миючих засобів - 25,0 тис. грн.

Всього по Іванівській території - 620,4 тис.грн.

         По Комишуватській території було використано  кошти, а саме  на:

  • облаштування найпростіших укриттів - 71,4 тис. грн.
  • придбання будматеріалів та проведення поточних ремонтів  закладів - 474,1 тис.грн., в тому числі за рахунок залишку освітньої субвенції -205,5 тис.грн., та за рахунок міжнародних організацій - 109,7 тис.грн.
  • придбання та ремонт генераторів - 84,0 тис.грн., в тому числі за рахунок залишку освітньої субвенції – 39,0 тис.грн.
  • придбання паливно-мастильних матеріалів, запчастин та поточний ремонт шкільного автобуса - 102,6 тис. грн.
  • придбання обладнання для зовнішніх та внутрішніх  тепло-, водо, електро- мереж - 13,5 тис.грн.
  • придбання дров - 10,0 тис.грн.
  • придбання медикаментів, дезінфікуючих та миючих засобів - 25 тис. грн.
  • придбання бензину на генератори - 25,0 тис. грн.

Всього по Комишуватській території - 805,6 тис.грн.

         По Малопомічнянській  території було використано  кошти, а саме  на:

  • облаштування найпростіших укриттів - 14,9 тис.грн.
  • придбання будматеріалів та проведення поточних ремонтів  закладів - 32,9 тис.грн
  • придбання  комп’ютерної техніки - 97,0 тис.грн., в тому числі за рахунок залишку освітньої субвенції - 75,0 тис.грн.
  • придбання паливно-мастильних матеріалів, запчастин та поточний ремонт шкільного автобуса - 36,3 тис. грн.
  • придбання дров - 10,0 тис.грн.
  • придбання бензину на генератори - 5,0 тис. грн.
  • придбання медикаментів, дезінфікуючих та миючих засобів - 5,0 тис. грн.

Всього по Малопомічнянській території - 200,8 тис.грн.

         По Новоєгорівській території - було використано  кошти, а саме  на:

  • облаштування найпростіших укриттів - 6,7 тис.грн.
  • придбання будматеріалів та проведення поточних ремонтів  закладів - 148,0 тис.грн, в тому числі за рахунок залишку освітньої субвенції - 142,5 тис. грн.
  • придбання обладнання для зовнішніх та внутрішніх  тепло-, водо-, електро- мереж - 35,3 тис.грн., в тому числі за рахунок залишку освітньої субвенції - 29,3 тис.грн.
  • придбання паливно-мастильних матеріалів, запчастин та поточний ремонт шкільного автобуса - 32,4 тис. грн.
  • придбання дров - 10,0 тис.грн.
  • придбання бензину на генератори - 5,0 тис. грн.
  • придбання медикаментів, дезінфікуючих та миючих засобів - 4,5 тис. грн.

Всього по Новоєгорівській  території- 241,6 тис.грн.

         По Семенастівській  території - було використано  кошти, а саме  на:

  • облаштування найпростіших укриттів - 1,5 тис.грн.
  • придбання кухонного обладнання (електроплита) - 15,5 тис.грн.
  • придбання  комп’ютерної техніки (ноутбук) - 22,0 тис.грн.
  • ремонт теплового насосу - 7,9 тис.грн.
  • придбання медикаментів, дезінфікуючих та миючих засобів - 1,5 тис. грн.
  • придбання бензину на генератори - 2,0 тис. грн.

Всього по Семенастівській   території - 50,4 тис.грн.

         У 2022 році в повному обсязі закуплено вугілля,  в результаті чого дошкільні заклади та заклади культури 100% забезпечені паливом на опалювальний сезон 2022-2023 року. Заклади загальної середньої освіти - на 78 %.

         У 2022 році завершено капітальний ремонт покрівлі Рівнянської  бібліотеки для дорослих за рахунок субвенції соціально-економічного розвитку.  

         У 2023 році пріоритетними напрямами залишається: надання якісної та доступної освіти; продовження робіт по енергозбереженню; протипожежних заходах, покращення матеріально-технічної бази закладів культури та освіти.

Працівниками відділу економічного розвитку, інвестицій, земельних відносин та комунальної власності за період 2022 року опрацьовано договори надання послуг та сплачено за виконані послуги суб’єктам підприємницької діяльності грошові кошти в сумі :

закупівля вуличних світильників – 8000 грн., сплата за спожиту електроенергію – 212195 грн., сплата послуг інтернет провайдерів – 8000 грн., придбання генераторів - 80000 грн., закупівля канцелярських товарів – 13300 грн., ремонт та обслуговування оргтехніки – 7600 грн., упорядкування цвинтарів – 9200 грн., упорядкування сміттєзвалищ – 40800 грн.

За 2022 рік проведено вивчення усних та письмових звернень громадян та надано відповіді на 37 звернень, здійснено 12 виїздів на місце з подальшим складанням актів. На протязі робочого тижня здійснюється прийом громадян, консультація та надання необхідної допомоги з питань, що входять до компетенції працівників відділу.     

Працівники відділу економічного розвитку обслуговують на території Рівнянської сільської ради 57065,36 га площі земель, з них: земель сільськогосподарського призначення 52578,6332 га. Також обслуговуються 1644 одноосібники, по  територіям : Рівне – 820; Семенасте 147; Іванівка – 347; Новоєгорівка – 80; Комишувате – 129; Мала Помічна – 22; Мала Тимошівка – 99. 

На території Рівнянської сільської ради розташовано 29 населенних пунктів. За період з січня по грудень 2022 року опрацьовано 281 заява, що надійшли від фізичних та юридичних осіб. Підготовлено проєкти рішень, винесено на розгляд депутатів Рівнянської сільської ради та передано у власність 97 земельні ділянки. Заяви щодо надання дозволів на розробку проекту для ведення особистого селянського господарства, в зв’язку з введення військового стану на території України та введенням мораторію, не розглядались. Надано дозвіл на розробку проєкту землеустрою 10 особам, щодо надання в оренду земельних ділянок для ведення городництва, з подальшою передачею земельних ділянок в оренду.

Надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських будівель та споруд 15 особам.

Підготовлено проєкти та внесено зміни в договори оренди земельних ділянок : ТОВ «Рассвет» площа 5,2824 га подовжено термін дії договору 7 років, збільшено оренду плату до 12 %; ТОВ «Рассвет» площа 5,9680 га подовжено термін дії договору 7 років, збільшено оренду плату до 12 %; ТОВ «Рассвет» площа 11,4551 га подовжено термін дії договору 7 років, збільшено оренду плату до 12 %; ТОВ «Рассвет» площа 13,4861 га подовжено термін дії договору 7 років, збільшено оренду плату до 12 %; ТОВ «Рассвет» площа 5,9636 га подовжено термін дії договору 7 років, збільшено оренду плату до 12 %; ТОВ «Рассвет» площа 9,1156 га подовжено термін дії договору 7 років, збільшено оренду плату до 12 %; ТОВ «Рассвет» площа 5,3588 га подовжено термін дії договору 7 років, збільшено оренду плату до 12 %; ТОВ «Рассвет» площа 7,3598 га подовжено термін дії договору 7 років, збільшено оренду плату до 12 %; ТОВ «Рассвет» площа 4,9765 га подовжено термін дії договору 7 років, збільшено оренду плату до 12 %; ФГ «№26» площа 52,1644 га подовжено термін дії договору 7 років, збільшено оренду плату до 12 %; ПрАТ «Рівнянське» площа 6,4352 га подовжено термін дії договору 7 років, збільшено оренду плату до 12 %; ФГ «ДЮК» площа  52,2537 га збільшено оренду плату до 8 %; ФГ «ДЮК» площа  15,8466 га збільшено оренду плату до 8 %; Кутюк С.Ю. площа 23,3241 га збільшено оренду плату до 8 %; Киянченко П.В. площа 36,7471 га збільшено оренду плату до 8 %; ПрАТ «Київстар» переглянуто та збільшено умови договору орендна плата на 12 % площа 0,1838 га; Колодєєв В.І. площа 4,6019 га, площа 14,3005 га, площа 22,7005 га збільшено оренду плату до 12 %; Крамар Р.В. площа 8,4745 га, площа 11,8613 га, збільшено оренду плату до 12 %;  Крамар Б.В. площа 19,2766 га збільшено оренду плату до 12 %; Крамар П.Л. площа 12,5334 га, збільшено оренду плату до 12 %.

Передано в оренду під будівлями та дворами для ведення товарного сільськогосподарського  виробництва  Омельяненку Б.С, площа 3,0939 га орендну плату до 8 %; Юрку О.В. площа 4,0000 га оренда під будівлями та дворами для ведення товарного сільськогосподарського виробництва орендна плата встановлена на рівні 8 %; Омельяненку Б.С. площа 4,0000 оренду плату до 8 %; ФГ «ДЮК» оренду під будівлями та дворами для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площа 0,5000 га орендна плата встановлена на рівні 8 %; передано в оренду ПрАТ ВФ Україна площа 0,0169 га  орендна плата 12 %. Припинено діючі договори оренди земельних ділянок в зв’язку зі смертю орендаря.

         Підготовлено та зареєстровано 47 договорів на оренду земельних ділянок з  ПрАТ «Кіровоградобленерго». 

Працівниками відділу здійснюється відповідна аналітична робота з територіальними підрозділами Державної фіскальної служби, для забезпечення своєчасних надходжень від сплати за землю, проводиться підготовка регуляторного акту стосовно ставок орендної плати за землю на відповідний фінансовий рік, здійснюються прогнозні розрахунки надходжень коштів до місцевого бюджету від оренди та продажу земельних ділянок, іншого майна комунальної власності, проводиться роз’яснювальна робота серед населення про необхідність своєчасної подачі податкових декларацій згідно Податкового кодексу України.         

 Фінансовим відділом підготовлено одинадцять угод про передачу у
2022 році коштів міжбюджетних трансфертів між місцевими бюджетами; складено проєкт бюджету сільської територіальної громади; здійснено фінансування головних розпорядників коштів;  внесено до програми «LOGICA» кошториси та зміни до кошторисів  головних розпорядників коштів, рішення про бюджет та зміни до нього;  забезпечено подання фінансової, бюджетної та податкової звітності, своєчасно перераховано податки і збори до бюджету; здійснено по головних розпорядниках коштів бюджету перевірки та затвердження паспортів бюджетних програм місцевого бюджету, звітів про виконання паспортів бюджетних програм місцевого бюджету та результати оцінки ефективності бюджетної програми. Перевірено та погоджено мережу розпорядників і одержувачів коштів місцевого бюджету та реєстри змін до мережі розпорядників і одержувачів коштів місцевого бюджету для подання до органів казначейства.

Департаменту фінансів Кіровоградської обласної військової адміністрації надано пояснювальну записку та звіт про виконання місцевих бюджетів за рік; зведення фактичних показників за мережею, штатами і контингентами установ; пояснювальну записку до місцевого бюджету; зведення планів по мережі, штатах і контингентах установ.

За 2022 рік надходження податків і зборів, інших обов’язкових платежів до загального та спеціального фондів бюджету сільської територіальної громади склали 69249,1 тис. грн. або 106,7 % до плану.

До загального фонду бюджету сільської територіальної громади надійшло власних і закріплених доходів у сумі 64380,2 тис. грн. або 107,3 % до запланованих показників. Порівняно із минулим роком надходження збільшились на 2860,1 тис. грн. або на 4,6 %.

До спеціального фонду бюджету сільської територіальної громади надійшло коштів у сумі 4868,9 тис. грн.

Трансферти з державного бюджету за 2022 рік до бюджету сільської територіальної громади склали 36040,5 тис. грн. або 35,5 % від загальної суми дохідної частини. Освітньої субвенції отримано в сумі 32525,8 тис. грн., базової дотації – 3514,7 тис. грн.

Трансферти з місцевого бюджету (обласний бюджет) до загального фонду бюджету сільської територіальної громади склали 50,9 тис. грн. або 0,1 % від загальної суми дохідної частини. Субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами отримано в сумі 48,8 тис. грн., субвенції за рахунок залишку коштів субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, що утворився на початок бюджетного періоду – 2,1 тис. грн.

Крім того до бюджету сільської територіальної громади залучено кошти іншої субвенції з бюджетів Ганнівської сільської територіальної громади в сумі 865,2 тис.грн. та Глодоської сільської територіальної громади в сумі
33,2 тис. грн.

         Видатки бюджету сільської територіальної громади на надання  Міжбюджетних трансфертів у 2022 році по загальному фонду склали
3716,2 тис. грн., при уточненому річному плані 3727,2 тис. грн., що становить 99,7%
уточнених річних бюджетних призначень та по спеціальному фонду – 674,8 тис. грн., при уточненому річному плані 720,0 тис. грн., що становить 93,7% уточнених річних бюджетних призначень.

         Видатки за КПКВ 9770 Інші субвенції з місцевого бюджету по загальному фонду склали 3537,0 тис. грн., при уточненому річному плані
3537,2 тис. грн., що становить 100%
уточнених річних бюджетних призначень та по спеціальному фонду – 674,8 тис. грн., при уточненому річному плані
720,0 тис. грн., що становить 93,7%
уточнених річних бюджетних призначень.

         Субвенція загального фонду спрямована на: фінансову підтримку комунального некомерційного підприємства “Новоукраїнська міська лікарня” - 800,0 тис. грн., фінансову підтримку комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги”-
2247,9 тис. грн.,  співфінансування проекту “Спорт об'єднує” - 268,1 тис. грн.,  утримання трудового архіву - 83,0 тис. грн., співфінансування  послуг поточного ремонту приміщення філії  №2 Новоукраїнського міського палацу культури “Ювілейний”, переданого у тимчасове користування для потреб територіальної оборони району військової частини А 7344 – 138,0 тис. грн. Субвенція спеціального фонду (бюджет розвитку) спрямована на: співфінансування на придбання шкільного автобуса Рівнянському ліцею № 2 Рівнянської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області - 674,8 тис. грн.

         Видатки за КПКВ 9800Субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів” у 2022 році по загальному фонду склали 179.2 тис. грн., при уточненому річному плані 190,0 тис. грн., що становить 94.3% уточнених річних бюджетних призначень.

         Субвенція загального фонду спрямована Головному управлінню національної поліції в Кіровоградській області в сумі 99,2 тис. грн.,
4 Державному пожежно-рятувальному загону Головного управління Державної Служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області в сумі
20,0 тис. грн.,
військовій частині А-2077 в сумі 60,0 тис. грн.

   На реалізацію проєкту “Капітальний ремонт покрівлі Рівнянської сільської бібліотеки для дорослих за адресою: вул. Центральна,122, с. Рівне, Новоукраїнського району, Кіровоградської області” за рахунок  залишку субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в 2022 році використано кошти  у сумі 246,0 тис. грн. Оплату ремонтних робіт здійснено відповідно до актів виконаних робіт в повному обсязі. Невикористані кошти в сумі 31,1 тис. грн. повернуто до державного бюджету.

 

         За 2022 рік Рівнянським сільським комунальним підприємством було здійснено: 1)поточний ремонт водопровідних мереж, колодязів, запірної апаратури (заміна окремих ділянок водопроводу по вул. Шевченка, Садова, В.Стуса, Кропивницького, Каденюка, Шкільна, Благодатна, Дружби); 2)заміна глибинних насосів на свердловинах і водокачках в с.Рівне по вул. Мальовнича, В.Стуса, Мельнична; с.Комишувате по вул. Щастя; 3)ремонт водонапірних башень с.Костянтинівка, с.Мала Помічна; 4) ремонт і очистка шахтних колодців громадського користування по вул. Дружби, Садова, Шкільна; 5) заміна водонапірних башень «Рожновського» в с. Рівне по вул. Польова, Шевченка, Мальовнича (з установкою запірної апаратури, сантехнічними колодязями, обваловкою землею).

         Також було виготовлено та встановлено паркові лавки, баки для сміття, урни, ремонт та фарбування автобусних зупинок; проведено: 1)санітарну очистку території (викошення бур’янів, очищення стадіонів, обочин доріг, дитячих майданчиків, пам’ятників загиблим воїнам); 2) обрізка дерев, вирубка кущів на обочинах доріг та пішохідних доріжках. Частково, по мірі можливості, проводився ремонт доріг (завезення жорстви, розгортання та втрамбовування); в зимовий час підсипання доріг і тротуарів піском із сіллю; надавались послуги з відкачки та вивозу рідких нечистот.

         Протягом року було здійснено ремонт і очистка громадських криниць в с.Рівне по вул. Дружби, Калинова, Чорновола, Мельнична, Садова, Квіткова та Шкільна. Ремонт пішохідних переходів (кладок) через річку Чорний Ташлик в с.Рівне в березі вул. Лугова, Волошкова. Також утримання об’єктів водозабезпечення у с.Рівне, с.Комишувате, с.Новоєгорівка, с.Костянтинівка, с.Мала Помічна (артез.свердловини, шахтні колодці, водонапірні башні, вулична водопровідна мережа, водозабірні колонки); ремонт і обслуговування фонарних ліній с.Рівне, с.Квітка, с.Іванівка, с.Новоєгорівка, с.Семенасте (заміна ламп, ліхтарів, приборів для автоматичної роботи); виготовлення кронштейнів для кріплення ліхтарів.

         Рівнянським СКП надавались послуги похоронних поховань одиноких осіб, в яких відсутні родичі на території громади.

Протягом 2022 року посадові  особи, працівники та депутати Рівнянської сільської ради дистанційно підвищували свій професійний рівень в Регіональному центрі підвищення кваліфікації Кіровоградської області, отримали відповідні сертифікати, активно брали участь в онлайн-семінарах та онлайн-навчанні.

Узагальнюючи зроблене за звітний період, хочу зауважити, що сьогоднішній результат роботи – це колективна праця кожного депутата, кожної постійної комісії, сесійна робота, діяльність виконавчого комітету та апарату ради і, безумовно, робота кожного мешканця громади.

У більшості з нас одна мрія — мрія про Перемогу, про те, щоб усі захисники повернулися з війни живими і неушкодженими, щоб матері, дружини і діти плакали від радості за їхнє щасливе повернення здоровими та з Перемогою.

Зараз ми ставимо перед собою нові завдання, вирішити які можливо лише спільно. Тому вся робота і моя, як голови, і виконавчого апарату у вас на очах. Я розумію свою особисту відповідальність перед громадою за кожне наше рішення, кожний наш практичний крок.  

Вдячний усім, хто допомагав сільській раді в цей нелегкий період розвитку практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та об’єктивними зауваженнями. Закликаю всіх і надалі працювати з повною віддачею на благо наших мешканців і переконаний, що тільки спільними зусиллями ми зможемо створити та розбудувати процвітаючу громаду. З великим задоволенням буду приймати від Вас поради, пропозиції, Ваше бачення у подальшій роботі сільської ради.

Миру та порозуміння нам усім у Великій родині  Рівнянської територіальної громади!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь