Рівнянська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Які зміни відбулися у законодавстві з питань організації громадських робіт?

Дата: 23.03.2023 09:20
Кількість переглядів: 82

Які зміни відбулися у законодавстві з питань організації громадських робіт?

 

На початку нагадаємо, що Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці”, серед іншого, внесені зміни до Закону України “Про зайнятість населення”. Ці зміни стосуються також питань організації громадських робіт.

З метою приведення підзаконних актів у відповідність із зазначеними змінами, Кабінет Міністрів України приймає відповідні постанови. Так, урядовою постановою від 14 березня 2023 року № 226 (набрала чинності 17 березня 2023 року) внесено зміни, у тому числі до Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2023  року № 175.

Зміни стосуються визначення місцевих органів влади, які організовують громадські роботи. Також визначено, що у період воєнного стану фінансування організації громадських робіт, до яких залучаються зареєстровані безробітні, може здійснюватися на умовах фінансування та/або співфінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів, роботодавців, інших не заборонених законодавством джерел та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Постанова Кабінету Міністрів України від 14 березня 2023  року № 226 на урядовій вебсторінці http://surl.li/fnuye

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут http://surl.li/emipw  Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kirФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь