Рівнянська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чи може громадянин отримати соціальні послуги в центрі зайнятості без пред’явлення документів?

Дата: 07.07.2023 09:29
Кількість переглядів: 24

Чи може громадянин отримати соціальні послуги в центрі зайнятості без предявлення документів?

 

Ні, не може.

Відповідно до Порядку реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 2023 року № 446 (далі - Порядок), громадянин має два варіанти отримання соціальних послуг в центрі зайнятості.

Перший варіант – це отримання соціальних послуг зі здійсненням обліку особи, яка шукає роботу. У пункті 4 Порядку виписані обов’язкові документи, які необхідно пред’явити – до них належать паспорт громадянина України та документ (або його електронне відображення), що засвідчує реєстрацію особи у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків. Такий документ може не пред’являтися якщо у паспорті наявна інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Другий варіант – це реєстрація громадянина як безробітного. У такому випадку пред’являються документи, зазначені в пунктах 4, 18 та 19 Порядку.

Особи, які не пред’явили документи, зазначені у пункті 4 Порядку, мають право на отримання інформації про соціальні послуги, що надаються центром зайнятості. Це передбачено пунктом 5 Порядку.

Однак необхідно зазначити, що отримати значний обсяг інформації з питань зайнятості можна на вебсторінках Державної служби зайнятості, у тому числі на вебсторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості https://kid.dcz.gov.ua.

Матеріал є черговим із серії матеріалів з висвітлення постанови № 446. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі  Facebook  14 червня 2023 року, посилання тут  http://surl.li/hzvmv

Відповіді на поширені питання сфери зайнятості можна отримати на вебсторінці Державного центру зайнятості (розділ “Громадянам” - “Поширені запитання”), посилання тут https://www.dcz.gov.ua/help.

У вас є інші питання з питань реєстрації, постановки та перебування на обліку у Державній службі зайнятості? Телефонуйте на «гарячу» лінію Кіровоградського обласного центру зайнятості за номерами: +380665818784 та  (0522) 32 17 68. Є інші питання? Контакти тут https://is.gd/20aDFB. Пишіть у телеграм https://t.me/dcz_kir.

 

 

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь