Рівнянська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чи потрібен дозвіл для застосування праці працівників іноземних представництв?

Дата: 18.09.2023 13:09
Кількість переглядів: 85

Чи потрібен дозвіл для застосування праці працівників іноземних представництв?

 

Ні, не потрібен.

Це передбачено пунктом 8 частини 6 статті 42 Закону України “Про зайнятість населення” – без дозволу Державної служби зайнятості здійснюється працевлаштування працівників іноземних представництв, які зареєстровані на території України в установленому законодавством порядку.

Щодо таких представництв також зазначаємо, з 3 вересня 2024 р. буде введено в дію Закон України від 14 липня 2023 р. № 3257-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування діяльності відокремлених підрозділів юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави” (набрав чинності 3 вересня 2023 р.). Цим Законом вносяться зміни до двох кодексів та 10 законів України. Особливо слід зазначити, що діяльність відокремлених підрозділів іноземної юридичної особи впорядковується змінами, внесеними до Цивільного кодексу України та законів України “Про банки і банківську діяльності” (щодо філій іноземних банків), “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань”. Питання перебування в Україні іноземців, які працюють у відповідних відокремлених підрозділах, додатково врегульовується змінами до Закону України  “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”.

Також зазначаємо, що з дня введення в дію Закону України від 14 липня 2023 р. № 3257-IX не буде потрібен дозвіл Державної служби зайнятості для працевлаштування працівників філій, представництв юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави. Це передбачено змінами до Закону України “Про зайнятість населення”.

Примітка. Вже зараз можна ознайомитися з текстом Закону України від 14 липня 2023 р. № 3257-IX  на парламентській вебсторінці.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь