Рівнянська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Які документи подаються для отримання компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць при працевлаштуванні осіб з інвалідністю?

Дата: 18.09.2023 13:09
Кількість переглядів: 74

Які документи подаються для отримання компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць при працевлаштуванні осіб з інвалідністю?

 

Для отримання компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю роботодавець подає до філії обласного центру зайнятості заяву за встановленою формою.

Це врегульовано пунктом 6 Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року № 893 (набрала чинності 29 серпня 2023 року).

До заяви роботодавець додає:

засвідчену ним копію наказу (розпорядження) про прийняття на роботу особи з інвалідністю (або примірник трудового договору), а в разі їх відсутності ― відомості про трудову діяльність цієї особи з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування;

засвідчену ним копію документа, що підтверджує придбання роботодавцем допоміжного засобу (допоміжних засобів) для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю (договір, рахунок-фактура (рахунок, квитанція, накладна тощо)).

Також до заяви має бути додано відомості про господарську діяльність, а також про всю незначну державну допомогу, отриману роботодавцем протягом останніх трьох років, її форму та мету – але під час воєнного стану ці відомості не подаються.

Наголошуємо, що документи обробляються з дотриманням вимог Закону України “Про захист персональних даних”.

Довідково. Матеріал є черговим з розкриття інформації про зазначену компенсацію. Попередній матеріал цієї тематики був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі  Facebook 12 вересня 2023 року https://is.gd/OxvYAA  

Форма заяви доступна на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://is.gd/St16JV

Ви роботодавець і у вас виникають питання, пов’язані зі сферою зайнятості?  Звертайтеся до найближчої філії обласного центру зайнятості або їхніх структурних підрозділів! Контакти та e-mail  адреси тут http://surl.li/emipw. Пишіть у Telegram-канал Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь