Рівнянська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чи компенсуються витрати на щоденний проїзд безробітному під час професійного навчання?

Дата: 04.01.2024 09:55
Кількість переглядів: 23

Чи компенсуються витрати на щоденний проїзд безробітному під час професійного навчання?

Так, компенсуються.

Безробітному, який проходить професійне навчання не за його задекларованим/зареєстрованим місцем проживання (перебування), у період проходження профнавчання надається компенсація витрат на проїзд за кожен день навчання. Така компенсація надається, якщо безробітний не забезпечений місцем проживання на період навчання (в такому випадку компенсуються витрати на проїзд за добу до початку навчання та за добу, що настає після закінчення навчання).

Це передбачено п. 4 Порядку компенсації зареєстрованим безробітним витрат на проїзд до місця проходження навчання та у зворотному напрямку в період проходження професійної підготовки або перепідготовки, підвищення кваліфікації (далі – Порядок).

Необхідно також враховувати, що пунктом 3 Порядку визначені види транспорту, користування яким не компенсується. Інформація про це була розміщена на сторінці обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook 28 грудня 2023 року, посилання тут https://is.gd/yQpFrp

Нагадаємо, що зазначений Порядок затверджено наказом Міністерства економіки України від 28 вересня 2023 року № 14432 (набрав чинності 21 грудня 2023 року), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 14 листопада 2023 року за № 1973/41029.

Інша інформація щодо організації професійного навчання – на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://is.gd/TqsnJq

Є бажання навчатися за сприяння Державної служби зайнятості та є питання щодо цього? Звертайтеся, до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або телефонуйте, контакти тут https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Пишіть у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot #Правовий_порадник_шукача_роботи


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь