Рівнянська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо видачі ветеринарно-санітарних паспортів на тварин

Дата: 15.01.2024 13:59
Кількість переглядів: 53

Щодо видачі ветеринарно-санітарних паспортів на тварин

Новоукраїнське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, доводить до вашого відома, що набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2023 р. № 1171 «Про реалізацію експериментального проект) . проведення ідентифікації та/або реєстрації домашніх тварин», якою затверджені Порядок реалізації експериментального проекту з проведення ідентифікації та/або реєстрації домашніх тварин (далі - Порядок).

Відповідно до пункту 38 Порядку власнику/утримувачу, який є фізичною особою, за його бажанням у разі відсутності ветеринарно-санітарного паспорта на тварину агентом з ідентифікації домашніх тварин у порядку, встановленим; законодавством, видається ветеринарно-санітарний паспорт на тварину, що містить інформацію про власника, опис тварини, відомості про її ідентифікацію стан здоров’я, діагностику, щеплення, лікування, інші протиепізоотичні заходи щодо тварини.

Частиною четвертою статті 32 Закону України «Про ветеринарну медицину» визначено, що ветеринарно-санітарні паспорти на тварин можуть видаватись ліцензованими лікарями ветеринарної медицини.

Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання продовольчої безпеки та розвитку тваринництва» спрощено процедуру видачі ветеринарних документів шляхом виключення їх з переліку документів дозвільного характеру, а також виведення під дії Закону України «Про адміністративні послуги».

Водночас звертаємо увагу, що на ринку надання приватних ветеринарних послуг значного поширення набула послуга з видачі так званого «Міжнародної. ветеринарного паспорта» на домашніх тварин, що вводить в оману їх власників, та, як наслідок, призводить до непорозумінь під час оформлення супровідних ветеринарних документів на переміщення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь