Заходи профілактики гострих кишкових інфекцій
Заходи профілактики гострих кишкових інфекцій
Весна, літо – найкращі пори року: сонячні, теплі дні, свіжі овочі та фрукти, канікули та відпустки, відпочинок на морі чи на природі. Однак саме в цю пору відбувається значне зростання захворюваності на кишкові інфекції.
Заходи профілактики гострих кишкових інфекцій
2. Не вживайте для пиття воду з відкритих джерел або яка продається на розлив. Кип'ятіть воду! 3. Перед вживанням свіжих овочів слід їх ретельно мити і обдавати окропом. 4. Для вживання вибирайте продукти, піддані термічній обробці, ретельно прожарюйте (проварюйте) продукти, особливо м'ясо, птицю, яйця і морські продукти. Не зберігайте їжу довго, навіть у холодильнику. 5. Не залишайте приготовлену їжу при кімнатній температурі більше, ніж на 2 години. При покупці м`ясних і молочних продуктів віддавайте перевагу заводській упаковці, обов’язково переконайтесь в терміні придатності; 6. Не допускайте контакту між сирими і готовими харчовими продуктами.
8. Купайтеся тільки у встановлених для цих цілей місцях. При купанні у водоймах і басейнах не слід допускати попадання води в рот.
Виконання цих нескладних порад допоможе уникнути захворювання гострої кишкової інфекції і зберегти Ваше здоров'я та здоров'я Ваших близьких!
Будьте завжди здорові! |
Новоукраїнське районне
управління Головного управління
Держпродспоживслужби
в Кіровоградській області